Interviuri studenți

12 noiembrie 2020

Construim valori pentru viitorÎn cadrul proiectului “Construim valori pentru viitor”, studenții împărtășesc printr-o serie de testimoniale video cum este să fii student la Facultățile din cadrul UMFCD. Prin acestea, dorim să încurajăm elevii liceeni interesați de a urma una din Facultățile UMFCD și să le oferim o perspectivă asupra perioadei studenției.

Luiza Nistor, studentă la Facultatea de Medicină în anul 2, ne povestește cum a ajuns să se îndrăgostească de această facultate încă dinainte de a fi admisă. Ea ne relatează cum s-a pregătit pentru admitere, cum a fost primul an de facultate și prima experiență la cadavru. De asemenea, ne oferă exemplul personal în ceea ce privește organizarea timpului și ne dezvăluie modul în care își construiește un program.


Mara Andra Reboșapcă, studentă în anul 4 la Facultatea de Medicină, ne povestește despre oportunitățile studenților la Medicină și ne îndeamnă să-i urmăm exemplul, implicându-ne în cât mai multe activități. Mara ne relatează și ce a impresionat-o atunci când s-a aflat prima dată în sala de anatomie, studiind la cadavru. Un secret pe care ni-l dezvăluie este faptul că viața unui student la Medicină nu este atât de diferită față de cea a studenților din alte domenii. Mara ne oferă și sfaturi eficiente de a combate stresul și ne împărtășește ce consideră esențial pentru a reuși ca student medicinist.


Theodora Drugă "oficial nu mai este boboacă", fiind în prezent studentă în anul 2 la Facultatea de Medicină. Ea ne relatează cum în facultate a realizat că a făcut alegerea potrivită de a studia Medicina. Tot de la ea aflăm că există o competitivitate mascată în rândul studenților, dar aceasta nu a împiedicat-o să dea dovadă de altruism față de colegii ei și ne îndeamnă să acționăm la fel. Deși o ființă energică, programul încărcat precum și volumul mare de materie de parcurs și-au pus uneori amprenta și asupra ei, dar ne dezvăluie două metode interesante de a face față stresului.


Elena Munteanu, studentă la Facultatea de Medicină în anul 3, ne relatează cum a realizat că își dorește să învețe și să practice Medicina. Ea ne prezintă diferența de program dintre liceu și Facultate și ne face o scurtă descriere a celor mai importante materii din primii ani: anatomia și fiziologia. Din partea ei, primim și o perspectivă pozitivă referitor la pandemie și efectele ei, precum și alte sfaturi foarte utile pentru toți studenții și viitorii studenți.

Măriuca Rizea, studentă la Facultatea de Medicină Dentară, ne sfătuiește să fim deschiși la oportunitățile care ne apar în cale, întrucât domeniul stomatologic este mult mai ofertant decât credem. Din interviul Măriucăi vei afla detalii privind atât cursurile, laboratoarele, cât și experiența de la cadavru și activitățile de voluntariat din cadrul asociației de studenți.

Andreea Dobra, în prezent studentă în anul II la Facultatea de Farmacie, ne povestește despre experiența ei din anul precedent ca boboc. Dorindu-și încă de mică să fie studentă la Facultatea de Farmacie, Andreea ne relatează că în prezent consideră că a făcut alegerea potrivită și oferă câteva sfaturi colegilor.


Irina Cristiana Ionete, studentă la Facultatea de Farmacie în anul III, ne descrie experiența de student și ne povestește care au fost activitățile sau persoanele care i-au făcut anii de studiu mai captivanți, precum și care a fost parcursul său în acești ani de studenție.


Alexandra Andreea Deaconeasa, studentă în anul IV în cadrul Facultății de Farmacie, ne relatează despre frumusețea anilor de studiu în cadrul acestei facultăți și oferă câteva sfaturi studenților despre cât de important este să ne bucurăm de anii de studiu, îmbinând utilul cu plăcutul.

Alexandra Pencea, studentă în anul III la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, specializarea Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, ne povestește despre cum a ajuns să urmeze această facultate pornind de la experiențele personale, cum face față stresului sesiunii de examene, cum îmbină utilul cu plăcutul în timpul liber și ce oportunități a întâlnit pe parcursul anilor de studenție.